Fremtidens Bæredygtige Boliger

Sammen med Sustainovation er Krone Vinduer vært ved det kommende seminar d. 19.6.2014

I forbindelse med lanceringen af DGNB for boliger sætter vi fokus på fremtidens bæredygtige boliger og det forestående bygningsreglement BR 2015 – 2020.

Arrangementet bliver afholdt den 19. juni 2014 kl. 14.00 – 17.00 hos Krone Vinduer på Aalborgvej 570 i Harken, 9760 Vrå.

Tilmelding senest d. 16.6.2014 på:

https://docs.google.com/forms/d/1qBIiIvWZCkXj4maVVlNqh_sFEGE3eykQxLlYafviMRg/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

 

 PROGRAM

Kl. 14.00 Registrering og rundvisning på Krone Vinduer

Kl. 14.30 Krone Vinduer og bæredygtighed ved Carsten Lanzky Jensen, produktionschef og ingeniør ved Krone Vinduer

Krone Vinduer har i de seneste år været ‘first mover’ på vinduesmarkedet inden for energioptimale produkter og rådgivning. Virksomhedens fokus på bæredygtighed har igennem de sidste 4 år været drivkraften for at tænke ECO-modellen ind over alle nye produkter og ydelser. Krone Vinduer vil dermed også være ‘first mover’ indenfor varedeklarationer og C2C på det danske marked for vinduer og døre. Direktør Kaj Bundgaard vil vise jer rundt i en verden af bæredygtige produkter i fantastiske byggerier, mens ingeniør og produktionschef Carsten Lanzky Jensen vil rette fokus ind på de store muligheder og udfordringer, der er inden for salg og udvikling af vinduer og døre idag.

Kl. 14.45 Fremtidens almene boliger ved Jakob Bøjen, udviklingskonsulent ved Lejerbo

Lejerbo har høje ambitioner indenfor fremtidens bæredygtige almene boliger. Deres koncept er, at hvad enten det drejer sig om nybyggeri eller en totalrenovering, kræver fremtidens almene boliger at miljømæssige, sociale og økonomiske tiltag tænkes som en balanceret helhed. Jakob Bøjen vil indføre os i hvorfor og hvordan Lejerbo arbejder med bæredygtighed og DGNB samt de udfordringer og muligheder der findes ved anvendelse af DGNB i fremtidens sociale boligsektor.

Kl. 15.45 Pause og networking

Kl. 16.00 Lejerbos bæredygtighedskoncept ved Anders Lendager, arkitekt og indehaver af Lendager Arkitekter

Sammen med Lejerbo og Cowi har Lendager Arkitekter udarbejdet Lejerbos bæredygtighedskoncept. Bæredygtighedskonceptet skal vise vejen fra visioner for bæredygtighed som dem opstillet i Lejerbos klimapolitik ”Rum for liv – også i fremtiden” fra 2010, til hvordan disse konkretiseres, bygges og gøres certificerbare inden for DGNB-ordningen. Anders Lendager vil fortælle om hvordan de anvender bæredygtighed som arbejdsmetode og hvilken indflydelse metoden har haft på Lejerbos konceptudvikling.

Kl. 16.30 De nye bygningsreglementer.

Vi står netop overfor et nyt bygningsreglement; BR2015, og visionerne for BR2020 er allerede fastlagte. Præsentation af de skærpede regler og deres indflydelse på det bæredygtige byggeri.

 

 

Ved tilmelding til seminaret, tilmelder du dig samtidig Erhvervsnetværket Sustainovation. Ønsker du ikke at være medlem, meddeles dette til tsl@ucn.dk